Förvirringen är stor ända upp på partiledarnivå om vad mångkultur är. Ja till mångkultur innebär ja till sharialagar och ja till hederskultur. Det är därför att dessa kulturer skiljer sig från den svenska som de skapar mång-kultur.

Samhällsdebatten är förvirrad. I TV-debatt nyligen räckte 7 av 8 partiledare upp handen och tyckte mångkultur är bra, men de avslöjade sedan att de inte vet vad mångkultur är. Och 7 av 8 partier talar om ”armlängds avstånd” i kulturpolitiken även om de vet att det är en bluff.

Veckans Riksrond tar avstamp i två ledartexter: ”Ni gillar inte mångkultur bara för att ni påstår det”, av Håkan Boström i Göteborgs-Posten och ”Äntligen förstår fler faran med staten” av Tove Lifvendahl i Svenska Dagbladet.

Se podden Riksronden:

Se tidigare avsnitt i YouTube: spellista Riksronden.