Nu är Samtiden åter uppe på banan. Ett administrativt missöde orsakade avpubliceringen. Men nu blir det full fart igen!

Det finns inte brist på ämnen att diskutera. Det märktes i Riks ”morgongänget” där jag deltog nu på måndagsmorgonen.

Vi tog bland annat upp att Janne Josefsson i sin DN-krönika konstaterar att klan- och gängkulturen nu ätit sig så djupt in i det svenska samhället att det är på väg att haverera. Han hänvisar till rapporterna från förorten Hammarkullen i Göteborg där klanungdomar tagit över fritidsgårdar och bibliotek genom att hota kommunalanställda. Man vandaliserar och säljer narkotika helt öppet – ingen vuxen vågar ingripa. Dessa unga är släkt med klaner som dödar. Deras våldskapital är skyhögt. Även polisen backar.

Varför blundar vi?

Josefssons slutsats:  ”I verkligheten har vi förmodligen redan börjat monterat ned grundbulten för det som kallats för demokrati och rättssamhälle.”

I rubriken frågar han: ”varför blundar vi?”

En helt central fråga!

Politiker och medier saboterar debatten

Ett viktigt skäl till att vi i Sverige är så okunniga och fattar så lite om vad som händer i vårt eget land är att flera partier saboterar samhällsdebatten.

Ett konkret exempel är SVT:s Agenda igårkväll där Märta Stenevi (MP) börjar orera om ett ord i en tysk tidning. Detta för att slippa tala om migrationens misslyckande och vad den beror på.

Detta måste vi avslöja! De får inte längre komma undan!

*

Se inslag om Märta Stenevi som skolexempel på sabotage av samhällsdebatt: