Den ”migrationspakt” som EU nu behandlar syftar till att ta ifrån nationala parlament makten över invandringen. Det är dags att utvärdera vårt medlemskap i unionen, menar Jimmie Åkesson.

Maktförskjutningen från Sverige till Bryssel pågår ständigt. I en debattartikel i Aftonbladet varnar Jimmie Åkesson (SD) för utvecklingen i EU och anser det illavarslande att unionen är på väg åt helt fel håll.

Tvångströja

”Med allt fler inslag av långtgående symbolpolitik börjar EU-medlemskapet bli farligt lik en tvångströja som vi helt enkelt måste acceptera och förhålla oss till”, skriver han.

Under ett antal år har Sverigedemokraternas strategi varit att försöka förändra EU från insidan. Detta eftersom partiet värnar det som varit EU:s kärnuppdrag, att underlätta handelssamarbetet mellan medlemsländerna.

Men denna strategi ifrågasätter nu Jimmie Åkesson: ”Tyvärr är det naivt att hoppas på några större förändringar i närtid … EU-medlemskapet [börjar] bli farligt lik en tvångströja”.

Tyskar och fransmän styr svensk politik

Aktuellt exempel är att EU-parlamentet vill ta makten över migrationspolitiken vilket betyder att Sverige helt tappar kontrollen över sina gränser, och vilka som får rätt att leva, bo och verka i landet.

”Sverige har helt enkelt skänkt bort betydande delar av vår rätt att bestämma över oss själva. Det gör att tyska, polska eller franska politiker i praktiken kan bestämma över vilken bil du ska få köpa, hur dyr bensinen ska vara, eller vilka träd du ska få hugga ner på din egen mark.”

Åkesson vill utvärdera konsekvenserna av EU-medlemskapet och finna sätt at begränsa införandet av EU-lagstiftning i Sverige.

”Det är dags att ta betalt för alla de hundratals miljarder vi har skeppat iväg till EU. Det handlar inte längre om vad vi kan göra för EU, utan snarare vad EU kan göra för oss.”