Moderaterna har gått emot Sverigedemokraterna i Bryssel och stöttat ”migrationspakten” som hyllas av invandringsradikala partier som MP och C. Hur ska Moderaterna ha det? Vill man öka invandringen till Sverige?

Det är djupt olyckligt att Moderaterna röstar med Miljöpartiet, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna om en ”migrationspakt” som kan komma att betyda att Bryssel bestämmer hur många migranter Sverige ska ta emot.

Vi vet hur det går till i Bryssel: Sverige ska alltid bära tyngsta lasset!

Genom ”coronafonden” skänkte alla svenska partier utom SD omkring 150 miljarder kr till EU, som andra länder kan använda till nya välfärdsreformer, medan svenska folket blir fattigare.

Nu tas nästa steg. En ”migrationspakt” drivs igenom där migranter som kommer till EU ska fördelas mellan medlemsländerna. I första hand ska det ske frivilligt, men om det inte fungerar ska Bryssel påtvinga länderna ”migrationskvoter”.

Av någon outgrundlig anledning har M, KD och L ställt sig bakom pakten. Det gör att Sverige kan tvingas bryta mot Tidöavtalet och inriktningen mot minskad migration.

C överlyckliga: kört över Tidö

– Migrationspakten gör SD till superlosers, säger Abir Al-Sahlani som är EU-parlamentariker för Centerpartiet.

– Nu har Moderaterna i Europa gjort upp med den breda mitten, menar hon.

Därmed blir Sverigedemokraterna blåsta på sina jätteframgångar i Tidöavtalet. EU kommer att kunna tvinga Sverige att öka migrationen, menar hon.

Inte SD utan svenska folket som blir blåsta

Men det är ju inte SD som står som de stora förlorarna, utan svenska folket. Man har i demokratisk ordning röstat fram en majoritet i riksdagen som lagt fast en stram migrationspolitik.

Om denna nationella majoritet nu blir överkörd och Bryssel klampar in för att bestämma hur många hundra tusen migranter från Mellanöstern och Afrika som Sverige ska ta emot, då har ju väljarnas röster i riksdagsvalet varit meningslösa. Demokrati betyder ingenting. Svenska folket är slavar under Bryssels stövel.

Så här kan vi inte ha det.

Regeringen måste ge besked om att man uppfyller Tidöavtalet och inte finner sig i Brysseldiktat.

Och Moderaterna måste bekänna färg. Tänker man genomföra det man gick till val på, eller har man bytt till ”den breda mitten” med C, MP och S?

Moderaterna kan inte ha olika linjer i Stockholm och i Bryssel. Ingen går på ett sådant dubbelspel.

*

Se inslag med Dick Erixon och Monica Brodzinska i Riks om EU:s migrationspakt: