I natt sköts en 21-åring ihjäl i Rågsved i södra Stockholm. Han dog på platsen. Hans anhöriga är underrättade. En lägenhet blev också beskjuten i Västerås.

Polisen larmades kl 00.08, natten till fredagen. I en gångtunnel hittades 21-åringen skjuten.

– Vi letar efter fortfarande efter gärningsmän. Jag har inte hört att det ska ha en tydlig koppling till gängkriminalitet, men vi ska undersöka det, säger polisens presstalesperson på fredagsmorgonen.

Helikopter och hundpatruller deltog i jakten. Polisen har inlett en förundersökning om mord. Enligt polisen har ”ett antal personer” kontrollerats men i nuläget är ingen misstänkt gripen, rapporterar Sveriges Radio.

Skott in i lägenhet

Samtidigt rapporteras om att skott avlossade mot bostad  i Västerås. Polisen utreder händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott.

Det var strax före midnatt natten till fredag som polisen larmades efter att flera personer hört skott avlossas. På plats kunde polisen konstatera att en bostad blivit beskjuten. Ingen människa ska ha skadats och ingen misstänkt är heller gripen, rapporterar P4.