Den dömde mördaren Frunze Saghatelyan, 17, fritogs under tandläkarbesök 13 april. Nu är han gripen av polis under husrannsakan i annat mål.

Gripandet skedde på fredagskvällen i Strängnäs, i samband med en husrannsakan mot en bostad. Enligt medieuppgifter ska polisen ha slagit till mot en lägenhet strax före klockan 18 med anledning av ett misstänkt narkotikabrott. Senare fördes 17-åringen, iförd handfängsel, till en väntande polisbil. 

Han klagade på tandvärk, som han inte hade, för att komma ut ur SiS-hemmet. Han kunde också via telefon informera kumpaner som enkelt kunde gå fram till de obeväpnade vakterna från kriminalvården och vifta med vapen. Så enkelt tar sig en mördare ur svenska rättsstatens ”långa” arm.

Dödade fel person

Frunze Saghatelyan dömdes för en månad sedan till ett kort fängelsestraff för mord (2 år och 11 mån) sedan han skjutit ihjäl en person på gym. Fel person. Han dödade en lokalpolitiker.

I medier har det spekuleras om att han fritogs för att utföra mord på den person han från början skulle skjutit, när han sköt fel person. Han ska redan fått betalt för mordet och då kan inte kriminalvården komma emellan.

Han kommer inte att straffas för fritagningen eftersom det enligt svensk lag inte är förbjudet att rymma från anstalt.

Se mer: SVT, Aftonbladet, Expressen.