Till vänster blir man allt mer desperat eftersom man sakta men säkert förlorar sin dominans över svensk samhällsdebatt. Därför går man till vrålattack mot personer som uttrycker sin oro över att Sverige länge haft en politik som leder till otrygghet.

KOMMENTAR. Det var under påskhelgen som artisten Carola Häggkvist intervjuades i Svenska Dagbladet och var ”förtvivlad över utvecklingen i Sverige”. Hon menade att det är dags att ”vakna”. 

– Jag tycker inte man kan säga ”kom och lev som ni vill i vårt land”. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga ”Den blomstertid” på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet, säger Carola Häggkvist i intervjun och syftar bland annat på skjutningarna. 

Vi har olika kulturer

Hon står på sig när hon får motfrågor.

– Men det finns en anledning till varför det finns nationer och landsgränser, vi har olika kulturer med olika sätt att se, säger Häggkvist. 

För detta har hon fått anklagelser om att hon skulle vara främlingsfientlig.

Och flera medier gav intrycket att hon ”bad om ursäkt” för sina åsikter. Vilket inte är korrekt. Hon beklagar debatten: ”Det verkar som att vi människor har svårt att se nyanserna i de olika frågor vi tror att vi har svaren på”, skrev hon på sitt instagramkonto. 

Till Carolas försvar

Därför är det sunt att flera har gått ut till Häggkvists försvar. I SVT säger författaren och debattören Mustafa Panshiri att man inte ska behöva väga varje ord på guldvåg i svensk samhällsdebatt.

Högerdebattören Ivar Arpi vänder sig mot medievänstern och påpekar att en förkrossande majoritet av svenska folket tycker som Carola.

Och justitieutskottets ordförande Richard Jomshof kallar kritikerna för vad de är ”skrikvänstern”. Ett nytt och träffande epitet på dem som inte klarar av att föra en sansad debatt om svåra samhällsproblem.

Tecken på polariseringen

Åter demonstreras att det inte går att diskutera invandring på ett sansat vis. Den som ser problemen stämplas omedelbart som främlingsfientlig. Vad man än säger. Man måste tycka att alla invandrare är som Jesus – goda in i själen och aldrig skulle begå våldtäkter, skjutningar och mord.

Men verkligheten visar att invandringen just leder till våldtäkter, skjutningar och mord.

Skälet till att skrikvänstern gör allt för att stoppa varje antydan till seriös debatt är att de inte har några seriösa svar. Deras enda sätt att behålla kontrollen är att stämpla alla som inte håller med dem som onda.

Den taktiken kommer inte att hålla. Skrikvänstern kommer att förlora. Bästa sättet är att strunta i deras hysteriska anklagelser och fortsätta lyfta de växande problemen med invandring. Och hur Sverige ska få en politik där återvandring är den nya migrationen.