Tack vare svenska folkets starka stöd till Sverigedemokraterna och de borgerliga sker nu en uppstädning i statliga Vattenfall, där S och MP placerade antikärnkraftsaktivister i styrelsen. De ersätts med tunga kärnkraftsexperter.

Svensk energipolitik har länge varit en lekstuga för miljöaktivister som saknar respekt för de konsekvenser för svenska folket detta fått. Elpriserna har chockhöjts under två vintrar sedan S, MP, C och V hellre har avvecklat elproducerande reaktorer än startat ny elkraftproduktion.

Elpriserna är det tydligaste exemplet på att man inte kan låta ansvarslösa aktivister ta makten över viktig infrastruktur.

Men nu vidtar den nya riksdagsmajoriteten och regeringen åtgärder för att svenska folket ska få det man röstat fram i höstens val.

Se inslag om Vattenfall i Riks: