Att stoppa försäljning av alla bensin- och dieselbilar från 2035 möter nu protester från Tyskland. Det är EU som lagt fram det radikala förslaget som inte tar hänsyn till européernas behov av att leva och resa.

KOMMENTAR. De enorma konsekvenserna ett förbud medför har fått liberala FDP att agera. Man sitter i den rödgröna regeringen och har blockerat regeringen från att avge ett tyskt ja till EU:s förslag att förbjuda nya bilar med förbränningsmotorer från 2035.

FDP menar att förbudet är tänkt att införas innan man vet om klimatvänliga bränslesorter kan ersätta bensin och diesel. Ungefär som både svenska och tyska regeringar avvecklade kärnkraften innan man hade några alternativa kraftkällor på plats – vilket resulterat i chockhöjda elpriser i hela Europa.

Vill ha stöd av andra länder

Tyska liberaler efterlyser nu stöd från andra länder på att säga nej till EU:s förslag, rapporterar Sveriges Radio.

Här borde den svenska regeringen omedelbart ställa sig bakom tyskarna om att blockera galna beslut i EU.