Vi är på väg mot en punkt där islamiseringen inte går att vända. Vi är på väg mot ett samhälle där Aftonbladets uppfattning förverkligas om att böneutrop är något svenskt, skriver riksdagsledamoten Nima Gholam Ali Pour i denna krönka.

För ett tag sedan hade teologie doktorn Sameh Egyptson ett tillfälle att berätta om sin doktorsavhandling Global politisk islam? Muslimska brödraskapet & Islamiska förbundet i Sverige, i riksdagen. Jag var där och lyssnade. En del av budskapet var att de islamistiska organisationerna som Egyptson hade beskrivit i sin avhandling var i minoritet, och om dessa organisationer inte skulle få stöd av myndigheter så skulle muslimer integreras i det svenska samhället och allt skulle bli frid och fröjd.

Att islamistiska organisationer får stöd av myndigheter och får ta del av skattemedel är ett problem. Men dessa organisationer är inte huvudorsaken till att muslimer har svårt att integreras i samhället och hamnar i kulturellt utanförskap.

Ständigt nya migranter bidrar till parallellsamhällen

En faktor som kan stärka muslimers obenägenhet att integrera sig i samhället är den muslimska invandringen till Sverige. Om det ständigt migrerar många muslimer till Sverige så är det möjligt för muslimer som så önskar att bilda egna parallella samhällen i Sverige, i stället för att bli en del av det svenska samhället. Intressant nog är det fortfarande, om man exkluderar flyktingar från Ukraina, de muslimska länderna Afghanistan, Syrien och Irak därifrån flest asylsökande kommer till Sverige.

Samtidigt förändrar den muslimska invandringen Sverige.

Självklart kan man förneka detta, vilket många gör. Men plötsligt är det samhället som får anpassa sig till islam. Det kan handla om mindre islamiska inslag i samhället som när Sydsvenskan skriver om att fyra spelare i Malmö FF fastar under Ramadan och därför tränar på fastande mage. En av spelarna säger till Sydsvenskan att ”religionen är viktigare än allt annat”.

Det kan också vara mer betydande islamiska inslag i samhället, som ifrågasättandet av yttrandefriheten för att skydda profeten Muhammed från skymfning. Det kan vara förändringar på hur det mediala etablissemanget ser på Sverige. När den socialdemokratiske ledarskribenten Anders Lindberg skriver att ”böneutrop är lika mycket del av svensk kultur som allt annat som människor i Sverige ser som sin kultur”, då kan man nog säga att den muslimska invandringen håller på att ändra synen på svensk kultur.

Islamisering om inte invandringen stoppas

Någonstans måste man erkänna att detta är framtiden om den muslimska invandringen inte begränsas kraftigt eller stoppas. Man får hålla tungan rätt i mun när man har synpunkter om islam. Informell kontroll av kvinnors klädsel kan normaliseras i hela Sverige, precis som det redan normaliserats i vissa områden i Sverige. Det blir jul, påsk, midsommar och böneutrop.

Islamiseringen av Sverige drivs huvudsakligen av den muslimska invandringen, inte av ett fåtal islamistiska organisationer. Vill man stoppa islamiseringen måste man kraftigt begränsa eller stoppa den muslimska invandringen.

Ingen konspiration, men volym har betydelse

Betyder detta att alla muslimer ingår i en konspiration för att islamisera Sverige? Nej. Däremot bor det mer än 800 000 muslimer i Sverige. Det räcker med att 1 av 8 muslimer i Sverige tycker att ”religionen är viktigare än allt annat” för att det ska finnas 100 000 muslimer som aktivt verkar för en islamisering av Sverige.

Även om 7 av 8 muslimer vill bli en del av samhället så kommer vi ändå se en islamisering eftersom den muslimska invandringen har varit så stor och fortsätter än idag. Dessutom leder muslimers närvaro i segregerade områden att de hellre tenderar att vända sig till sin religion i stället för det svenska samhället.

Islamiska influenser

Precis som när det gäller frågan om invandringen kommer det att ta 10 till 20 år innan etablissemangspolitiker börjar tala om detta problem som många redan ser idag. Den muslimska invandringen håller på att göra Sverige till ett land som präglas av islamiska influenser. Varför skulle annars en ledande ledarskribent skriva att böneutrop är en del av den svenska kulturen? Det är ju ett bisarrt påstående utan någon som helst förankring i verkligheten. Islamiseringen pågår nu.

Att komma om 10 år och säga att det här är ett problem, är att hantera problemet 10 år för sent, precis som den liberala invandringspolitiken hanterades för sent, när skadorna redan skett.

Religionsfrihet gäller individuellt, inte grupp

Men har vi inte religionsfrihet? Jo, det har vi. Men det innebär att en person får utöva sin religion. Det innebär inte att vi ska ha en muslimsk invandring som omvandlar Sverige i grunden. En islamisering av Sverige omfattas inte av religionsfriheten. När man uppfattar att Sverige influeras av islam till den grad att yttrandefriheten och demokratin ifrågasätts, då kan man begränsa den muslimska invandringen utan att ha kränkt religionsfriheten.

Men en sak måste bli tydligt för gemene man, opinionsbildare och politiker. Tveka ej. Vi är på väg mot en punkt där islamiseringen inte går att vända. Vi är på väg mot ett samhälle där Anders Linbergs skrift om att böneutrop är svensk kultur kommer förverkligas. Förr eller senare kommer det faktiskt bli för sent att vända denna utveckling. Det är nu som den muslimska invandringen måste begränsas.

Nima Gholam Ali Pour
riksdagsledamot (SD)