Våldsvågen fortsätter. I Köping blev en ung man skjuten och förd till sjukhus med ambulans och i Malmö exploderade en bomb vid en port i centrala Malmö.

Köping kl 19.40

Larm kom in om skottlossning nära ett skogsområde i Köping, i Västmanland. Polisen ryckte ut.

– Ganska snabbt anträffar man en man i 20-årsåldern som har blivit skjuten i benet, säger presstalesperson Polisregion Mitt. 

Innan polis och ambulans anlände till platsen hann mannen själv söka hjälp i det närliggande bostadsområdet, rapporterar P4 Västmanland.

– Jag låg på soffan och tittade på tv och då knackar en person på fönsterrutan och skriker ”jag har blivit skjuten”, berättar kvinnan som sedan larmade polis.

Den preliminära brottsrubriceringen är grov misshandel och grovt brott mot vapenlagen. Ingen är gripen.

Malmö kl 20.26

Larm inkom på torsdagskvällen om en explosion på Lugna gatan i Malmö. Polisen skriver på sin hemsida om detonation vid en port till ett flerfamiljshus. Ingen ska vara skadad.

– Jag hörde en väldigt hög detonation, en sprängning, berättar en granne som bor i huset mitt emot porten där explosionen inträffade.

Räddningstjänst och polis kom till platsen. Nationella bombskyddet tillkallades.

– Vi har säkerställt att det inte är några personer skadade och att det inte är några problem med bärigheten på själva fastigheten, säger vakthavande befäl Räddningstjänsten Syd.

Ärendet rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse. Ingen är gripen.