Det är ovanligt att svenska ledare ryter ifrån i direktsändning. Janne Andersson accepterade inte skit när fotbollslandslaget vunnit landskamp med 5-0. Helt rätt.

KOMMENTAR. Efter en match där svenska landslaget i fotboll vunnit med 5-0 får förbundskapten Janne Andersson tykna och respektlösa frågor om hur han använt tillgängliga spelare.

Andersson blev rejält förbannad.

Det hade han all rätt att bli.

Sverige vann matchen

Han förklarade sig senare med att han tagit kritik om landslaget hade förlorat med 5-0, men nu hade man faktiskt vunnit matchen. Ändå står ”kommentatorer” och öser skit över honom.

Kvaliteten på mediernas medarbetare sjunker och de förstår inte sin roll. De är numera närmast sämre än ölgubbarna på kvartershaket som kommenterar matchen på teve. En massa privat tyckande.

Hårt trängd

Samtidigt är svenska landslaget hårt trängt. Man har tappat i FIFA:s världsranking till 23:e plats, från 14:e för fem år sedan.

Det är klart att pressen på Janne Andersson är stor. När det då blir en klar vinst, vill han naturligtvis tala om spelet på planen och inte få kritik kring detaljer.

Media borde vara ångerfull, inte Andersson

Det meddelas nu att Janne Andersson är ångerfull. Det är mediernas kommentatorer som borde vara ångerfulla. De förstörde segerkänslan genom att framföra amatörmässig kritik utan substans. Janne Anderssons motfråga, ”Vem ska då inte spela? Jag får bara ha 11 man på plan”, kunde inte kommentatorerna ge något svar på. Uruselt.

Fotboll är sport och underhållning, inte politik. Medierna borde inse det.