Stödet för Centerpartiet fortsätter sjunka i opinionsmätningarna. En mardrömsstart för den nya centerledaren.

I dagens mätning från Aftonbladet/Demoskops får Centerpartiet endast 4,4 procents väljarstöd. Det är en minskning med 1,1 procentenheter sedan den förra mätningen. Och 2,3 procentenheter under valresultatet för ett halvår sedan.

Partiet har haft en nedåtgående formkurva sedan 2017.

Källa: Demoskop. Grafik: Statistisk opinion.

Annie Lööf har skrämt iväg C-väljarna och nu har den nye partiledaren Muharrem Demirok svårt att behålla de stackare som är kvar. Han har ju bett alla vita män dra. Dem är han ”så djävla trött på”.

Under väljarflykten har Annie Lööf talat om den ”breda mitten”, något ingen har förstått meningen med. Hon röstade nej till en borgerlig statsminister 2018, medan hon tre gånger medverkat till val av Socialdemokrater till statsminister.

Men trots att man givit bort allt till Socialdemokraterna, föll januariavtalet sommaren 2021. Då försvann de sista möjligheterna att åtminstone ge sken av att partiet hade inflytande.

Efter att januariavtalet fallit har partiet läckt väljare till just Socialdemokraterna. Det är till sossarna som Centerväljarna nu går. Enligt Aftonbladet/Demoskops enkät är det fortsatt den hårda linjen mot SD som varit avgörande i deras val av parti. Men denna skara krymper.

Får vi se C under riksdagsspärren nästa månad, eller dröjer det till sommaren?