I podden Riksronden skärskådas en vass eftervalsartikel på DN Kultur av ekonomen och författaren Carl Hamilton. Han gör flera intressanta analyser, men vad är lösning för en vänsterliberal som han?

Det har inte blivit så mycket självkritisk eftervalsdebatt i Sverige, denna reningsprocess där partier och politiker vågade erkänna misstag och feltänk i valrörelsen. En som trots allt gjorde en lite djupare borrning var Carl Hamilton under rubriken Sverige orkar inte göra upp med invandringspolitiken.

Han skriver:

– Fyrtio år av verklighetsfrämmande och impopulär invandringspolitik, ”invandring utan integration”, har återigen prövats vid valurnorna och återigen mött ett svidande nederlag.

– Startpunkten i mitten av 70-talet hade tydligt utopiska drag. Den tidens unga politiker och opinionsbildare ville göra Sverige till den första mångkulturella nationen i Europa. Människor från olika delar av världen skulle samlas i Sverige och leva sida vid sida med bevarade kulturer och språk.

Den har analysen kan ju inte Rickard Sörman och jag låta bli att dissekera i Riksronden. Dessutom lite på slutet om veckans bråk kring om det ska vara tyst eller stökigt i biosalongen.