Återigen utlyser Turkiet samtal. Det är en del i Erdogans maktspel. Sverige borde avstå. Det finns inget att samtala om. Turkiet har att ratificera Natobeslut om att uppta Sverige och Finland som medlemmar. Punkt.

Turkiet bjöd i januari in Sveriges talmannen, för att sedan dra tillbaka inbjudan. Sedan bjöd man in försvarsministern för samtal, för att sedan i vredesmod dra tillbaka den.

Det här är ett sätt för Erdogan att dra strålkastarljuset till honom och Turkiets argsinta krav. Det är ett maktspel där den som får inbjudan sedan ska förnedras genom att inbjudan i vredesmod dras tillbaka när man inte gått med på nya krav.

Turkiet vill framställa Sverige som ett barn som blir uppläxad med bestraffningar. Att utsätta sig för den förnedringen en gång till finns det ingen som helst anledning att göra.

Inget att prata om

För det första finns det inget som den svenska regeringen har att tala eller förhandla om gällande Nato. Allt är sagt. Det är Turkiet som ska ratificera det man själva gick med på under förra årets toppmöte med Nato – att välkomna Sverige och Finland som nya medlemmar.

För det andra behöver Sverige markera mot Turkiet att vi inte accepterar deras respektlösa behandling av medlemskapsfrågan.

För det tredje behöver Turkiet lära sig en läxa. Deras bluffar är bara pinsamma.

Natoländerna får hålla ordning på Turkiet

För det fjärde, Sverige har antagits som medlem i Nato. Det är bara för Turkiet att godkänna detta formellt. När Erdogan nu i mer än ett halvår använt det sista formella steget för att stärka sina egna kort på hemmaplan är det inte Sveriges problem. Det är de övriga Natomedlemmarnas.

Det är Nato som har att se till att få ordning på sin organisation och sina medlemmar!

Ett svenskt Nato-medlemskap stärker Nato på ett avgörande sätt. Nato behöver Sverige. Då får man banne mig se till att visa det genom att få ordning på Turkiet.

Sverige ska stå upp för sina fri- och rättigheter

Sverige ska inte göra ett skit mer. Förnedringarna som Nato utsatt Sverige för är smärtsamma.

Krav på att avskaffa yttrandefriheten är groteska. Regeringen har mentalt agera som en gammal kommunistisk öststat i att försöka tysta folket, tysta medborgarna.

Natoprocessen har varit en skrämmande uppvisning i brist på respekt för de demokratiska fri- och rättigheter som Nato säger sig vara försvarare av.

Det får vara nog nu!

Turkiet har inget annat att göra än att ratificera de nya medlemmarna. Tills så har skett har Sverige ingen som helst anledning att samtala med turkiska representanter. Först när de visar Sverige respekt igen, genom att ratificera Natobeslut, finns anledning att möta turkiska företrädare.