En del undrar varför jag håller så hårt på yttrandefriheten. Kan vi inte vara tysta tills Erdogan släppt in Sverige och Finland i Nato? Den frågan antyder att yttrandefriheten är underordnad annat. Det är en absolut livsfarlig hållning.

Regeringen vill ha Turkiets godkännande av svenskt Natointräde så snabbt som möjligt och tycker ”Sverige” ska ligga lågt för att inte reta upp islamisten Erdogan.

Visst, det låter vid en första anblick som ett pragmatiskt och smidigt sett att se det. Men hållningen betyder bara en sak: underkastelse!

Sensmoralen: blidka den mest aggressive

Sensmoralen översatt till skolgården: ”Reta inte mobbaren medan du går förbi honom så kanske du slipper att bli slagen.”

Står vi inte upp för mer än så? Blidka de som skriker och härjar…

Nej, tack. Det samhället vill jag inte leva i.

Strypt yttrandefrihet betyder avskaffad demokrati

En annan effekt av att ”Sverige” lyder propåer från extremister och fundamentalister är att vi inte bara dödar vår yttrandefrihet, vi omöjliggör också demokratin som styrelseskick. Demokrati – folkstyre – bygger på att medborgarna kan informera sig om samhället och vad som händer. Om politiker förbjuder obekväma yttringar, får inte folket en heltäckande bild av vilka politiska skiljelinjer som finns.

Det är därför statskupper alltid börjar med att kuppmakarna tar över radio- och TV-stationer. Den som kontrollerar flödet av information bestämmer. Därför måste yttrandefriheten vara oinskränkt i politiska spörsmål om man vill att folket ska ha makten.

Jomshof svarar statsministern

Därför har justitieutskottets ordförande Richard Jomshof (SD) helt rätt inte viker sig efter kritik från statsminister Ulf Kristersson (M), som tidigare i dag sagt att Jomshofs uttalande om att bränna koraner ”på allvar skadar Sveriges möjligheter att kunna enas med Turkiet”.

Jomshof säger till TT att han varit tydlig med att han inte står bakom koranbränningen och tillägger: ”Men jag står upp för vår åsikts- och yttrandefrihet. Vi måste kunna försvara åsikter och uttryckssätt, även i de fall vi inte delar dem. Vi kan inte under några som helst omständigheter låta islamister sätta gränserna för vår demokrati”.

Respekt för vårt statsskick

Ytterst handlar det om respekten för vårt eget statsskick. Om vi är beredda att kompromissa om våra grundlagar, har vi givit upp. Då får dem med totalitära tendenser bestämma hur Sverige ska fungera.

Exempelvis bränns svenska flaggor i Mellanöstern. Varför stoppar inte Erdogan det, om han nu vill att Sverige ska lyssna på honom? Varför är det alltid bara Sverige som ska ge efter? Och sprida biståndsmiljarder över halva världen? Varför ska alltid svenskar låta andra bestämma?

Nej, vi ska ta mig fan inte vika ner oss.

De 28 av 30 Natomedlemmar som godkänt Sverige får hantera Erdogan. (Vilket börjar ske, se här)