Förr kunde disputationer vara stora händelser i samhällsdebatten. Sällan så numera. Men när Sameh Egyptson doktorerade på avhandling om islamisk infiltration i Sverige var intresset stort med en fullsatt aula där säkerhetspådraget var stort.

Den över 700 sidor långa doktorsavhandlingen av Sameh Egyptson om hur Muslimska Brödraskapet infiltrerat alla nivåer i det svenska samhället har nu godkänts av Lunds universitet. Islamkritik brukar tystas ner i svenska medier, men den här disputationen har fått god mediebevakning (se nedan).

Kommer den att få fler svenskar att öppna ögonen och sluta vara så förbannat naiva?

Jag tvivlar.

Men vi som inte lever i rosa drömmar om att alla i hela världen ska krama om varandra och leva i lycklig gemenskap, har fått än mer fakta och bakgrund till hur islamister infiltrerar Sverige och plockar mångmiljardbelopp ur statens kassa.

Stoppa alla utbetalningar av skattemedel

Det finns bara ett vettigt sätt att agera: Stoppa alla utbetalningar!

Studieförbund och biståndsorganisationer har blivit vägar att tömma statskassan. Dessa bidrag måste avskaffas. Kommuner måste stoppa bidragsgivning till föreningslivet.

Självklart är det tråkigt. Förr tillförde civilsamhället stora värden till landet. Folkrörelsetraditionen gav ökad livskvalitet, både för de aktiva och dem som fick bättre livsvillkor.

Men nu utnyttjas de brutalt av dem med helt andra syften än att förbättra det svenska samhället.

Då måste alla utbetalningar stoppas. Detta eftersom det är omöjligt att kontrollera alla föreningar och förbund. Civilsamhället måste bli självfinansierat. Staten måste stoppa flödet av skattemiljarder till svarta hål där skattemedel kan komma i fel händer.

Världsrekord i naivitet

Det är som terrorforskaren Magnus Ranstorp säger i Fokus:

– Vi har internationellt rekord i naivitet. Nu får vi betala priset, säger han.

Han påpekar att det lever många människor i Sverige som inte litar på staten överhuvudtaget och som ofta inte ens lär sig svenska. De följer nyhetskanaler från muslimska världen, som Al Jazeera.

Därför förstår de inte vad svensk socialtjänst handlar om, och därför medverkar till islamisternas hatkampanjer. Därmed har Sverige blivit ett legitimt terrormål.

Alltså: Sverige har velat vara snällt mot muslimer och låtit dem komma i miljontal. Vi försörjer många av dem som inte vill bidra till svenska samhället. Och tacken är att vi nu är måltavla för dödliga terrordåd där svenskars blod ska flyta.

Ängsligheten är ett gift

Men också veckomagasinet Fokus visar själva på hur undfallande svenskar är. Reportern frågar Magnus Ranstorp om Egyptsons avhandling spär på hatet mot Sverige. Ängsligheten i den frågan är också ett av vårt lands värsta problem. Många svenskar står inte upp för någonting, utan är beredda att vika ner sig vid minsta angrepp från islamister eller andra extremister.

Om vi börjar se fakta och sanning som något farligt som vi måste avstå ifrån för att inte bli angripna, då har vi inte mycket att leva för. Då gör man sig frivilligt till träl.

Jag kommer aldrig att vika ner mig för galna islamister. Jag hoppas att vi är många som är beredda att kriga för de svenska värderingar som gjort vårt land så eftertraktat. Friheten. Rättsstaten. Folkstyret.

Kom igen nu! Låt oss stå upp för vårt och hävda rätten till våra värderingar. Vad andra än må tycka om det.

*

Läs mer om avhandlingen: Folkbladet i Egyptson hjälper Sverige ut från återvändsgränden, Expressen kultur i Egyptson är godkänd – men striden fortsätter, Svenska Dagbladet i Skoningslös belysning av svensk islamism, TT i Tesen som upprör? Islamiska förbundet i Sverige kan kopplas till Muslimska brödraskapet, DN i Oenig nämnd godkände avhandling om islamism, SVT i Kontroversiell avhandling om politisk islam godkändes i Lund, Aftonbladet i Sameh Egyptsons avhandling må vara bristfällig – men läst blir den