En kvinna blev i höstas indragen i en park och våldtagen av fem män i tonårsåldern och med utländska medborgarskap. Straffen blir ungdomstillsyn och ungdomsvård för de fyra av fem som var yngre än 18 år.

Den 22 oktober 2022 gruppvåldtog ett invandrargäng en ung kvinna som passerade förbi dem på väg hem från Triangelns station i Malmö. Tingsrätten har nu dömt dem till påföljder som kan anses som synnerligen lindriga.

– Det är inga straff i den mening vi vill se, säger riksdagsledamot Tobias Andersson (SD) till Riks.

När det gäller att komma åt unga förbrytare räcker det inte med förebyggande insatser. Finns det något politiskt tryck att skärpa straffen för unga förövare?

– Samhället måste bli tydligt redan tidigt. Ungdomsrabatterna ska ändras, det står i Tidöavtalet. Men jag tror det är viktigt att Sverigedemokraternas ingång i de här frågorna får prägla regeringssamarbetet, säger Andersson.

Se intervjun i Riks: