Den tilltänkte centerledaren Muharrem Demirok är inte bara turkisk medborgare. Han bedrev valkampanj i Turkiet och en nära släkting är toppdiplomat i Erdoganregimen.

Det är fantastiskt hur mycket sten det kastas i glashus nu. Magdalena Andersson (S) vill hävda att Sverigedemokraterna är en säkerhetsrisk och inte att lita på när konungariket Sverige ska driva processen för att bli medlemmar i försvarsalliansen Nato.

Men om hon någonsin ska bli statsminister igen behöver hon stöd av Vänsterpartiet och Miljöpartiet – som båda är emot Nato-medlemskap.

Så vem är säkerhetsrisk i processen att gå med i Nato?

Stöder Demirok krav från Turkiet om inskränkt yttrandefrihet?

I Dagens Nyheter framför nu Muharrem Demirok samma mantra: ”SD:s koppling till koranbränningen utanför Turkiets ambassad gör partiet till en säkerhetsrisk”.

Det säger alltså en person som har mycket goda band till den islamistiska och förtryckande regimen i Turkiet.

Vad säger att Demirok företräder svenska intressen och inte turkiska i detta sammanhang. Vill han att Sverige viker ner sig för turkiske presidentens krav om att strypa yttrandefriheten?

Nu när Erdogan likt en matthandlare på bassar dividerar om priset för att inte lägga veto mot Sverige, och kräver förbjud mot koranbränning, finns en viktig fråga att ställa till Demirok: Står han på Turkiets sida, eller står han upp för svensk yttrandefrihet?