Nu sprids lögner i muslimska världen om att Sverige stoppat bränning av judiska skrifter sedan israeliska ambassadören ingripit, medan det är tillåtet att bränna koranen. Det har ökat attantatshoten mot Sverige.

KOMMENTAR. Källa till de nya konspirationsteorierna är den israeliska ambassadören själv, som ljuger i sociala medier om att han stoppat bränningar. Därmed framställer han Sverige som ett land som skyddar judiska intressen men tillåter hånande av muslimska, något som aldrig varit något uttalat syfte enligt de som varit inblandade.

Den israeliske ambassadören har naturligtvis ingen som helst möjlighet att påverka demonstrationstillstånd i Sverige. Lika lite som muslimska länders ambassadörer. Men genom att ge intryck av detta förstärker han konspirationsteorierna i Mellanöstern om att det är svenska regeringen som har makten över vem som får säga vad i offentligheten.

Skälet till att polistillstånd inte gavs för demonstration och bränning av judiska skrifter var att blanketten var felaktigt ifylld och inte ansökte om exakt tidpunkt och plats, rapporterar Sveriges Radio.

Ambassadör som förakta stora delar av svenska folket

Denne ambassadör, Ziv Nevo Kulman, har tidigare riktat hatfyllda uttalanden mot Sveriges näst största parti, Sverigedemokraterna, och därmed mot en stor del av svenska folket.

Jag förstår inte vad denne klant gör i Sverige. Han förstör relationerna med Israel och Sverige.

Den nya högerregeringen i Israel borde omedelbart byta ut honom.

Om den inte gör det borde han förklaras perona non grata.

*

Det ledande partiet i Israels nya regering, Likud, är systerparti med Sverigedemokraterna i ECR, European Conservatives and Reformists Party.