Våldsvågen fortsätter med förminskad styrka. I natt utsattes två villor med 24 minuters mellanrum för sprängladdningar i Södertälje. Tidigare på natten har en ung man blivit allvarligt skottskadad i Bredäng, förort söder om Stockholm. Senare skottlossning i Tyresö.

Det var kl 21.47 på torsdagskvällen som polisen fick larm om skottlossning i Bredäng. En ung man förs i ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Polisen startar utredning om mordförsök. Området avspärras, vittnen förhörs.

– Vi har bland annat hund på plats för att hjälpa i sökandet, säger polisen till SVT.

Strax före midnatt griper polisen två misstänkta.

Skottlossning kl 01.59

Under natten kommer också larm om skottlossning i Tyresö utanför Stockholm. Polisen har gjort fynd i Bollmora som tyder på att det förekommit skottlossning. Ingen skadad person har anträffats. En förundersökning är inledd på grovt vapenbrott. 

Explosioner kl 02.09 och 02.33

Senare kommer larm om explosioner vid två olika villor i Ritorp i Södertälje kommun. Efter första bomben konstaterade polisen:

– Det är en explosion som har skett utomhus orsakat vissa skador på en bostad. Ingen person är skadad. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd, sa presstalesperson vid polisens regionledningscentral till Aftonbladet.

20 minuter senare detonerar en annan bomb i området.

– Det fanns personer i i bostaden, men ingen är skadad, säger polisen.

Båda bomberna var placerade utanför ytterdörrarna. Polisens bombtekniker arbetade under natten vid de båda villorna. Flera patruller var på plats i området och polisen utreder de båda explosionerna inom ramen för samma förundersökning.