Våldsvågen fortsätter. Skottlossning mot flera personer i Malmö, skottlossning i Eskilstuna. Flerfamiljshus bombat i Norrköping.

Skottlossning i Eskilstuna kl 21.13

Polisen har larmats om en misstänkt skottlossning vid en gångtunnel i närheten mellan stadsdelarna Årby och Skiftinge i Eskilstuna. Ingen person har kommit till skada. Vad som ska ha beskjutits är oklart.

Efter förhör med vittnen har en man i övre tonåren har gripits misstänkt för grovt vapenbrott, rapporterar Aftonbladet.

Skottlossning i Malmö kl 02.43

Flera skott avlossades mot flera personer i området kring Sörbäcksgatan i Malmö natten mot tisdag. Ingen person skadades i samband med skjutningen. Händelsen rubriceras som mordförsök och grovt vapenbrott.

När polis anlände till platsen anträffades flera personer i närheten – och polisen fick uppgifter om att någon skjutit mot flera personer. Exakt hur många som är målsägande är inledningsvis oklart, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har samlat in vittnesuppgifter under natten och platsen har spärrats av för en teknisk undersökning. Specialsökhund kommer att skickas till området. 

Ingen har gripits.

Bomb i Norrköping c:a kl 04

En explosion har briserat i ett flerfamiljshus i Norrköping vid fyratiden natten till tisdag. Enligt polisen har något exploderat i husets trappuppgång, rapporterar Sveriges Radio.

Ingen person har skadats men det är splitterskador i trappen och skador på dörren till huset, säger vakthavande befäl vid polisregion Öst.