Miljöpartiet måste bekämpa den regering som ”pissar” på min generation genom att aktivt öka Sveriges utsläpp. Medelsvensson som behöver bilen är fienden. ”Lösningen är att gå till frontalangrepp mot de stora smutsiga utsläpparna, med fokus på systemkritik och klimaträttvisa.”

Miljöpartiets klimat- och miljökommunikation behöver ett omtag för att nå fler väljare, skriver Grön Ungdoms språkrör Rebecka Forsberg på Aftonbladets debattsida.

Regeringen är rasistisk och  S och V har lagt det progressiva åt sida.

Hon menar att MP behöver kaxa till sig igen och att det finns en lucka i svensk politik som partiet kan fylla. Men då krävs ansträngning så att moderpartiet kan rymma fler än ”välbeställda medelålders-Svenssons”, skriver Forsberg.

”Det är dags att steppa upp rejält i sociala medier, att partiet börjar prioritera unga vuxna i kommunikationen och att vi inte får en mandatperiod till utan en enda ordinarie riksdagsledamot under 30.”