En polis knivskars allvarligt, gärningsmannen sköts och misstänkt farliga föremål hittades utanför Norrköpings polishus. Förundersökning om mordförsök och försök till allmänfarlig ödeläggelse har inletts. 

Det var igår eftermiddag som en civilklädd polis överfölls utanför polishuset i Norrköping och knivhöggs. En annan polis sköt gärningsmannen.

– Det är en individ som vi har haft att göra med förr, säger polisens presstalesperson om den misstänkte gärningsmannen till Expressen.

Den skadade polisen har opererats och läget är stabilt, rapporterar NT. Den skjutne gärningsmannen är inte livshotande skadad men i behov av sjukhusvård, uppger polisen på sin hemsida. 

Strax före klockan 20 på måndagen meddelar polisen att det finns misstänkta farliga föremål innanför den avspärrade brottsplatsen vid polishuset i Norrköping. 

Vid 23.15 meddelade polisen på sin hemsida att nationella bombskyddet har arbetat klart och lämnat platsen. En förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse har inletts och likaså en förundersökning om försök till mord, rapporterar SVT.