Nu är Centerpartiet upprört. Migrationsministern har i SVT-intervju fått fråga om Lööf och svarat rakt upp och ned med att beskriva alla de brister Annie Lööf representerar.

KOMMENTAR. Det var i veckans ”30 minuter” i SVT som migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) fick fråga om Annie Lööfs attack mot Tidöavtalet och att det skulle göra att människor med utländsk bakgrund ”känner sig mindre trygga”.

Det var ett oerhört angrepp från dåvarande centerledaren mot de fyra partier som har fått svenska folkets mandat att lägga om kursen för landet. Ministern svarade utan diplomatiska skygglappar.Det var både sakligt och befriande. Det är så här vi vill se de borgerliga: stå upp för sin politik, inte be om ursäkt för den!

Lööf har skapat stor otrygghet

– Jag skulle säga att Annie Lööf representerar väldigt mycket av det som vi nu måste förändra i svensk politik. Hon har varit med och bidragit – inte minst hon – till att skapa den stora otrygghet som tyvärr präglar många delar av de här utanförskapsområdena och övriga samhället, svarade migrationsministern.

Det är därför den nya regeringen måste genomföra mycket drastiska åtgärder och få en helt annan invandringspolitik.

– Till skillnad från Annie Lööf så ser vi de här problemen. Jag tror också att hon har en tendens av att beskriva det som hon vill beskriva utifrån hennes uppfattning av politiken. Ska vi på det stora hela skapa trygghet i Sverige så måste vi ha en helt annan politik än den som Annie Lööf står för, klargjorde Maria Malmer Stenergard.

Centerpartiet upprörda

Efter programmet har C-företrädare blivit mycket upprörda över att ett och annat sanningens ord sagts om förre C-ledarens politik. ”Ovärdigt”. ”Nytt lågvattenmärke för Moderaterna”. ”Djupt upprörande”.

Men ingen kritik i sak från C om det migrationsminister sa…

Det allvarliga är alltså ATT säga som det är. För Centerpartiet har sanningen blivit största fienden.

Centerpartiet har inte ändrat kurs, men kan ändå inte försvara varför Sverige ska ha öppna gränser och varför landet ska bli hela världens socialkontor. Centerpartiet förklarar inte varför mångkulturen med skjutningar, sprängningar och våldtäkter är så bra för Sverige.

Därför är folk förbannade på Annie Lööf

Här skulle jag kunna göra utläggning om varför Annie Lööf skapar så starka antipatier. Men den analysen har redan Richard Sörman gjort i Riks. Han lyfter fram tittarkommentarer om Lööf och finner att många reagerar på hennes nedlåtenhet mot Sverigedemokrater, hennes farliga migrationspolitik och en besynnerlig förtjusning över den egna personen.

Hennes brist på självinsikt provocerar folk, lyder en kommentar. En annan lyfter det jag själv reagerar starkast emot: ”Först riktar hon hat mot SD för att sedan predika om minska hat, det är en skrattretande retorik”.

Lööf förkroppsligar en tidsanda

Sörman summerar: ”Kanske är det så att Annie Lööf mer än någon annan har förkroppsligat en tidsanda där den svenska politikerklassen fick storhetsvansinne och trodde sig kunna göra Sverige till en moralisk stormakt, samtidigt som samma politiker, faktiskt, bara gjorde Sverige farligare och fattigare.”

Mitt i prick.

Se inslaget med Annie Lööf-analys i Riks: