Den skandalösa förtroendeomröstningen i Socialdemokraternas lokalförening i Botkyrka mot kommunalråd som agerat mot gängkriminella har satt fingret på hur klan- och gängkriminella avser att ta sig in i och styra svensk politik.

Socialdemokraterna fortsätter försöka mörka det famösa medlemsmöte där man riktade misstroende mot kommunalrådet Ebba Östlin (S) som agerat mot ABF som anställt kriminella på sju fritidsgårdar man haft ansvar för.

Korruption

Riks har gått igenom den granskning som säkerhetsbolag gjort åt Botkyrka kommun. Där finns flera häpnadsväckande uppgifter. Mycket tyder på korruption. Se inslag nederst.

Nu avslöjar Expressen att anhörig till gängkriminell valts in i S-styrelsen i Botkyrka. Frun till en känd gängkriminell 28-åring har valts som ersättare i styrelsen för S-förening i Botkyrka.

Personband

När Expressen ställde frågor om fallet ska hon enligt uppgift ha avsagt sig uppdraget. Hon är dock fortfarande nominerad till förtroenepost på partidistriktets årskonferens.

Kvinnan är syster till en man som är anställd på ABF och aktiv inom S lokalt. Brodern är en av dem som startade den lokala partiföreningen ”Folkbildarna” i början på förra året, för att locka nya medlemmar i utsatta områden.

Se inslag med uppgifter från S och ABF i Botkyrka: