– Det bekräftar mina värsta farhågor att det är gängkriminella som har drivit fritidsgårdar, säger utbildningsminister Mats Persson (L). Han kallar nu upp ABF:s ledning för ett möte på departementet.

KOMMENTAR. Den säkerhetsrapport som Botkyrka kommun beställde förra vintern visade att ABF låter kriminella styra förbundets fritidsgårdar. Det var därför kommunalrådet Ebba Östlin (S) lade ner ABF:s verksamhet. Och det var, enligt vissa källor, därför som Östlin avsattes som kommunalråd av Socialdemokrater med kopplingar till ABF på medlemsmöte. (Se mer här: gängkopplingar.)

Kriminellas roll i ABF

Är det så att kriminella styr i ABF? Eller blundar ABF och låter kriminella styra eftersom det ger ABF större intäkter?

Det finns många frågor som utbildningsministern behöver ställa till detta ”bildningsförbund”.

Kom ihåg att över fyra miljarder kronor (miljarder!) betalas ut still studie- och bildningsförbund varje år. Vi skattebetalare finansierar denna korrupta verksamhet.

– Det hela är en skandal. Det vilar ett mycket tungt ansvar på ABF.  Jag har nu kallat ABF till ett möte med anledning av det som har hänt, säger utbildningsministern till Expressen.

Departementet har också ansvar

Ja, Sverigedemokraterna ville skära i den fruktansvärt stora budget som ABF är med och delar på. Ministern borde fundera på hur skattepengar ska användas. Hur säkrar departementet att Folkbildningsrådet inte fortsätter med den korrupta verksamheten?

Vi ska ju komma ihåg att utan en regering och riksdag som öser pengar över ABF så hade vi inte haft de här problemen. Skattemedlen kunde då användas till bättre välfärd för hederligt folk.