En iransk medborgare och hans bror har gripits i Tyskland misstänkt för att ha planerat en islamistisk terrorattack med cyanid och ricin, rapporterar flera tyska medier.

Den 32-årige mannen greps i natt under en husrannsakan i staden Castrop-Rauxel, nordväst om Dortmund. En annan person greps också. Enligt medieuppgifter ska det vara hans bror.

Den iranske medborgaren misstänks ha skaffat gifterna cyanid och ricin för brottet, sade Düsseldorfs åklagare på söndagsmorgonen till Die Welt.

Biologiska krigsvapen

Ricin anses vara ett biologiskt krigsvapen. Också Cyanid är mycket giftigt, även de minsta mängderna är dödliga för människor.

Federala kriminalpolisen, BKA, medverkade vid gripandet och ett desarmeringskommando sattes också in.

Under husrannsakan bar räddningstjänsterna skyddsdräkter. Bevis fördes i blåa tunnor till en dekontamineringspunkt som inrättats av brandkåren, rapporterar tidningen.

”Den åtalade misstänks ha förberett ett allvarligt våldsdåd som är farligt för staten”, säger utredarna. ”Sökningen syftar till att hitta motsvarande gifter och andra bevis.” 32-åringen och ytterligare en person greps. Enligt medieuppgifter ska de två männen vara bröder, skriver Welt.