Demonstranter bränner svenska flaggor i Turkiet. Frihet står mot underkastelse. Konflikten är principiell. Sverige och västvärlden får aldrig ge efter för islamismens krav.

Motsättningarna mellan västvärldens värderingar om frihet och demokrati å ena sidan och islams krav på underkastelse inför religionen är uppenbara. Men förnekas ofta.

Igår blev det tydligt hur motsättningarna ser ut. Utanför Turkiets ambassad brände svensk-danske aktivisten Rasmus Paludan en koran under en laglig och tillståndsgiven demonstration i Stockholm.

Turkiska demonstranter svarade med att bränna svenska flaggor. I Istanbul samlades demonstranter utanför det svenska generalkonsulatet där den svenska flaggan brändes i protest mot att koranbränningen tillåtits äga rum. I huvudstaden Ankara genomfördes en liknande aktion utanför svenska ambassaden.

– Att svenska myndigheter tillåter så här provocerande aktioner, och dessutom utanför en ambassad, är helt oacceptabelt. De här aktionerna kommer att reta upp alla muslimer världen över, säger Mesut Emre Balci till TV4.

Gå inte på Turkiets finter

Det är så tröttsamt att se hur svenska medier går på Erdogans finter och manövrerande. Han bjöd in svenske talmannen, för att sedan göra stor nyhet av att inbjudan dragits tillbaka efter en turkkritisk manifestation. Sedan sa man sig bjuda in svenske försvarsministern, för att efter koranbränningen göra stor nyhet av att man drar tillbaka inbjudan.

Detta är ett spel. En lek med opinionen. Gå inte i Erdogans fälla, gång på gång!

Turkiet vill lägga sig i inre svenska angelägenheter. På varje punkt måste dessa försök avvisas med kraft.

Sverige har gjort det man kan för att blidka Erdogan inför det nödvändiga godkännandet från hans sida av att släppa in Sverige och Finland i Nato. Det har givit honom blodad tand och han kräver mer och mer. Och mer.

Nu får det vara slut.

Vill Nato och USA ha ett militärt samarbete med Sverige får man se till att hantera sin medlem Turkiet.

Vi ska inte tumma en millimeter på våra västerländska värderingar.