Eftersom Sverige inte stoppar klan- och gängkriminaliteten ökar deras makt konstant. Nu börjar man ta över politiken. I Botkyrka har de nu kunnat avsätta politiker som agerat mot gängen.

Sverige är ett land som lutar åt vänster och vänstersidan i politiken vill blunda, bagatellisera och förneka kriminalitetens växande makt i landet.

Men när kriminella gäng kan organisera en kupp för att rösta bort ett kommunalråd borde man vakna och inse att de kriminellas framfart måste stoppas med hårda tag.

På ett extra insatt medlemsmöte för Socialdemokraterna i Botkyrka i Hallunda Folkets Hus röstades Socialdemokraternas gruppledare i Botkyrka, kommunalrådet Ebba Östlin, bort under kuppartade former. Hon avsattes som gruppledare med 91 röster, medan 88 röstade för henne.

Enligt uppgifter till Aftonbladet fanns personer med nära kopplingar till gängkriminalitet på plats under omröstningen. 

Stoppade gängens rekrytering – nu avsatt

Bakgrunden är en infektera konflikt mellan Botkyrka kommun och ABF. För drygt ett år sedan beslutade kommunen att stänga studieförbundets tre fritidsgårdar samt fyra fritidsklubbar med omedelbar verkan. 

– Stängning kom efter att det uppdagats att det förekommit våld, narkotika, vapen, skyddsvästar och hot i verksamheterna. Jag står för alla beslut jag fattat. Och jag kommer alltid hålla en stenhård linje mot den organiserade brottsligheten, det har jag lovat Botkyrka, skriver Ebba Östlin i Facebook-inlägget.

Men att som politiker gå emot klaner och gäng gör man inte ostraffat i Sverige längre.

Här finns likheter med hur Ann-Sofie Hermansson röstades bort som S-ledare i Göteborg sedan hon stoppat en IS-hyllande filmvisning i kommunenslokaler.

Gängen äter sig in i politiken

”Det är ingen liten sak, om förtroendevalda i Botkyrka måste få godkänt av den undre världen för att få sitta kvar”, skriver Federico Moreno i Expressen. ”Om det är så att den högsta ansvariga över demokratin i en kommun … kan petas av personer med kriminella intressen, vad säger det om Sverige?”, frågar han.

Exakt vad som hänt är inte klarlagt. Men det är känt sedan tidigare att klaner försöker köpa inflytande genom att ”sälja” klanens/moskéns/församlingens röster i allmänna val. Ett antal hundra röster i kommunval kan ha avgörande inflytande på vem som får makten.

”En sak är säker. Kriminella nätverk kommer aldrig nöja sig med att bara styra ett kvarter. Om gäng tillåts växa sig starka i ett utsatt område … är det naturligt att de förr eller senare tar steget till att försöka påverka politiken”, summerar Moreno.

Agera med hårdhet nu, eller tvingas lyda gängen sedan

Ja, det är dags för svensk politik och svenska folket att bestämma sig. Om man fortsätter dalta med eller blunda för klan- och gängbrottsligheten, då kommer man snart att tvingas ta order från dem.

Det finns många exempel på hur lättja, naivitet och vänsterflum fått samhällen på fall. Om Sverige inte vaknar nu är landet snart styrt av kriminella som tar över politiken och polisen. Då finns det ingen rättsstat kvar. Då är det bara att lyda den starke. Den med skjutvapen i handen.

*

Se mer: SVT, Expressen, Aftonbladet, SvD, DN.