Den 15-åring som bara varit i Sverige några år och som sköts ihjäl på lördagseftermiddagen i en restaurang i Skogås, söder om Stockholm, misstänkt ha kopplingar till gängmiljön. Därför befarar polisen fortsatt hög våldsnivå i Stockholm.

Den person som greps under natten mot söndag och som är anhållen, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordet, har inte fyllt 18 år.

Polisen ser kopplingar till de konflikter som resulterat i många skjutningar och sprängningar i Stockholm sedan julhelgen. Därför befarar man att det kan komma fler dåd ”i närtid”.

– Vi gör allt vi kan för att förhindra dem, men de bedömningar och analyser vi gör tillsammans med underrättelseverksamheten talar för att våldet kommer att fortsätta ligga på en hög nivå, säger Max Åkerwall, kommenderingschef vid Stockholmspolisen, till SVT