Det är ingenting annat än galenskap att kräva att svensk debatt ska strypas för att tillgodose en turkisk halv-diktator. Om Erdogan fortsätter trilskas så får Nato välja om man vill ha kvar honom eller om man vill säkra den norra flanken i Europa.

Jag förstår varför Turkiet fick bli medlem i Nato en gång i tiden. Då var man det enda sekulära muslimska landet. Det moderna Turkiets grundare, Mustafa Kemal Atatürk hade rensat ut alla islamistiska galningar från statsapparaten. Både militären och domstolarna var strikt sekulära. Slöjor var förbjudna.

Turkiet hör inte längre hemma i Nato

Nu bryter islamisten Erdogan ned allt det som Atatürk byggde upp. Det borde också leda till att Nato intar en ny hållning till landet. Visst har Turkiet en strategiskt viktig position i regionen, men Nato borde inte låta sig bemästras av en antidemokratisk islamist.

Hittills har det dock inte ställts på sin spets. Man har ”handskats” med Erdogan bäst det gått.

Men nu ställs Nato inför ett val: Vilket är viktigast för försvarsalliansen? Att stärka den norra flanken och ge ett betydligt robustare försvarsläge för de baltiska Natomedlemmarna. Eller ha bråkstaken Erdogan kvar på den södra flanken.

Nato borde prioritera norra flanken

Nato får välja. För hela Europa är Sverige och Finlands medlemskap viktigare än det turkiska.

Alternativt får en amerikansk president som har styrkan, vrida om armen på Erdogan och få honom att förstå att norra flanken ska stärkas varesig han vill det eller inte.

Oavsett vilket ligger avgörandet i andra händer än Sveriges. Vi ska inte krypa för den förtryckande skitstöveln Erdogan. Vår yttrandefrihet ska det inte tummas på en millimeter för att tillgodose islamistiska krav på underkastelse.

Det är tragiskt att se hur många svenska röster som nu omedelbart är beredda att lägga sig på knä och slicka Erdogans islamistiska fötter. Har vänstern ingen självaktning? Har man ingen vilja att försvara de västerländska värderingarna?