En 15-åring dödas i skottlossning inne i en restaurang i Skogås centrum, söder om Stockholm, på lördagskvällen. Senare detonerade sprängladdningar i två portar till flerfamiljshus: en i Upplands-Bro och två timmar senare i Upplands Väsby.

Larm inkom skottlossning kl 18.12 i Skogås centrum. En 15-åring påträffades skottskadad och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Senare på kvällen meddelade polisen att han har avlidit av sina skador och att en förundersökning om mord alternativt dråp har inletts.

Polisen uppger att pojken sköts ihjäl inne på en sushirestaurang. I närheten av mordplatsen finns kameror som kan ha fångat förloppet.

– Nu kartlägger vi personer runt honom och om det finns konflikter, men mer än så kan jag inte säga, säger polisens presstalesperson.

Man knackar dörr, förhör vittnen, inventerar övervakningskameror och kontrollerar fordon i området.

– Vi kontrollerar väldigt många bildar i området. Det är viktigt att veta vilka som har varit ute vid tillfället. Det är ett pussel att lägga ihop vad som har hänt, säger polisen till SVT.

Uppdatering:

På söndagsförmiddagen kunde polisen meddela att en person anhållits i samband med mordet.

– Det är en ung man under 18 år som är anhållen, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, säger Åklagarmyndighetens presstjänst.

Handlingar visar att den mördade 15-åringen kom med föräldrarna till Sverige 2019, och att de tidigare bott i Iran. 

Bomber kl 02.17 och 03.58

Polisen meddelar att det är portar till flerfamiljshus som sprängts och utsatts för skador. Polisens bombskydd har utfört förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse. Inga uppgifter finns om fysiska skador.

Ingen är gripen.

En person som ringde Expressen berättar att han blev stoppad av polisen på väg in till Bro.

– De ville kolla bilen och frågade om jag sett någonting. Sen sa de att jag skulle åka därifrån, säger personen.