Natten mot torsdag sprängdes en lagerlokal i Tullinge utanför Stockholm. Och i Eskilstuna sköts en man som fördes till sjukhus.

Larm om skottlossning kom vid kl 20.45 onsdagskvällen. En skottskadad man hittades utanför en pizzeria i Årby i Eskilstuna. Enligt polisen ska han ha förts till sjukhus med allvarliga skador.

Bilder från platsen visar en glasruta på pizzerians dörr skjutits sönder i samband skottlossningen. En stor polisinsats sattes igång i området.

– Vi har spärrat av en plats som är att betrakta som brottsplats. Vi har gott om poliser på plats och även poliser med specialkompetens, sa polisens presstalesperson till Aftonbladet.

En brinnande bil har hittats i ett skogsparti Eskilstuna efter skjutningen. Polisen vet ännu inte om händelserna hänger ihop.

Ingen är gripen

Bomb mot fastighet där folk befann sig

Larm om ännu ett bombdåd skedde vid kl 01.38 i ett industriområde i Botkyrka kommun. Explosionen var kraftig och byggnaden har fått stora skador. Inuti byggnaden befann sig anställda, men ingen person ska ha skadats. 

– Det är ett företag där folk jobbar, säger presstalesperson polisen region Stockholm.

Bilder från en övervakningskamera visar två män som lämnar en tygväska på platsen och sedan springer därifrån.

”Vaknade av en kraftig ljudvåg och en hög smäll! Hela huset skakade”, skriver en person som bor nära industriområdet till Expressen.