Torsdagskvällen började med en explosiv brand i lägenhet i Fittja. En kvinna fördes till sjukhus. Därefter kastas en handgranat som exploderar i trapphus till höghus i Årsta. Senare sker en ny skjutning mot en lägenhet i ett flerfamiljshus i Farsta.

Våldsvågen i Stockholm fortsätter. I tre stadsdelar söder om huvudstaden skedde grova våldsdåd inom loppet av några timmar.

Kl 21.19

Lägenhetsbranden i lägenhet i Fittja var explosiv. Polisen utreder om branden orsakades av att någon hällde bensin genom brevinkastet och tände på, enligt uppgifter till Aftonbladet.

En kvinna i 30-årsåldern fördes till sjukhus efter att ha hoppat ut från lägenheten. Brandplatsen har spärrats av i väntan på att det går att genomföra en brottplatsundersökning.

Polisen har inlett en brottsutredning om mordbrand, rapporterar man på sin hemsida.

Kl 22.06

I Årsta detonerar vad som kan vara en handgranat i ett trapphus till ett höghus i Årsta. Polisen kopplar explosionen till andra våldsdåd i Stockholmsområdet den senaste tiden. Expressen erfar att en yngre man var måltavla. Han rör sig i kriminella kretsar och är välkänd av polisen.

Det är splitterskador i trappuppgången. Polisen har inlett en brottsutredning om allmänfarlig ödeläggelse. Bombtekniker är strax på plats för att göra en bedömning.

Kl 01.43

Larm om skottlossning in genom ett lägenhetsfönster i Farsta. Personer fanns i lägenheten men ingen träffades, rapporterar SVT. Det är andra natten i rad som en lägenhet beskjuts i Farsta.