Sedan den 22-åriga Mahsa Amini slogs ihjäl av religionspolisen för att ha burit slöjan för löst, har omfattande protester pågått i Iran. Nu säger Irans justitieminister att lagen om att kvinnor måste bära huvudsjal, så kallad hijab, ska ses över. Det rapporterar den iranska nyhetsbyrån Isna.

Minst 300 människor har dött i protesterna mot slöjtvånget i Iran sedan mitten av september. Just protesterna mot slöjtvånget är drivkraften bakom de omfattande folkliga demonstrationerna mot landets regim som pågått de senaste månaderna. 

FN:s människorättschef Volker Türk har tidigare sagt att över 14.000 har gripits av säkehetsstyrkorna i samband med protester, rapporterar SVT. Men regimen försvagas av att befolkningen fortsätter våga gå ut på gatorna och protestera.

Exakt på vilket sätt lagen om att bära slöja kan komma att ändras vill dock inte justitieministern säga.

I ett tv-sänt tal av president Ebrahim Raisi på lördagen sa han att islamska grundvärderingar är fundamentet för Irans konstitution, men tillade att det går att vara flexibel med att implementera grundlagen.

Tvång på att bära hijab – som täcker hår, hals och axlar –  infördes 1983, fyra år efter den islamiska revolutionen då prästerskapet grep makten i Iran.