Det sköts både på morgon och kväll mot flerbostadshus i södra Stockholm under onsdagen. Två explosioner med tydliga skador på trapphus har också skett inom ett dygn i samma geografiska närområde: Gubbängen, Farsta och Enskededalen.

Klockan 23.24 på onsdagskvällen fick polisen in ett larm om skottlossning i Gubbängen för andra gången inom samma dygn. Skott hade avlossats mot en lägenhetsdörr. På onsdagsmorgonen hördes skottlossning i samma område. Ingen har kommit till fysisk skada vid de två skjutningarna.

– Vi var snabbt på plats eftersom att vi hade en patrull i området, säger polisens presstalesperson.

Explosion i Farsta

Det är oroligt i södra Stockholm. Polisen utreder också eventuella kopplingar till den kraftig explosion som inträffade i Farsta, i närheten av Gubbängen, bara några minuter senare efter den andra skjutningen i Gubbängen, vid kl 23.33 på onsdagskvällen.

– Det var en detonation vid en portuppgång i ett flerbostadshus. Nu ska nationella bombskyddet dit för att säkra platsen och därefter görs en teknisk undersökning, säger polisen.

Explosionen orsakade stora skador och har spärrat av ett område i anslutning till fastigheten.

Dagen innan, på tisdagen skedde en explosion i Enskededalen, också i närområdet. Då kastades enligt medieuppgifter en handgranat in i trappuppgången till ett flerbostadshus.

– När det sker den här typen av ärenden så är det ett väldigt omfattande arbete som sätts igång på flera fronter samtidigt. Dels själva jakten på gärningsmannen men också den tekniska undersökningen och även ett omfattande underrättelsearbete. Vi tittar på kopplingar men det är inget jag kan uttala mig om, säger presstalespersonen.

*
Se mer: SVT, Aftonbladet, Expressen.