Nu har den vänsterpartist trätt fram som kallade Magdalena Andersson och övriga S-ledningen för ”jävla f*ttor” när de givit C-kandidat stöd i vice talmansval istället för V-kandidaten.

Det blev stor uppmärksamhet kring hur Vänsterpartiets ledning uttrycker sig, när SVT-dokumentären ”Maktspelet” avslöjade föga feministiska svordomar.

Många har utgått från att det var V-ledaren själv, Nooshi Dadgostar, som svor. Men hon har efteråt nekat.

Faksimil ur Expressen.se

Då uppstod en diskussion om inte SVT har ansvar att tala om vad som händer i det man sänder, även om det är en dokumentär. Därför gick SVT:s programchef för samhällsprogrammen ut med ett meddelande där det fastslogs att det var Ida Gabrielsson, riksdagsledamot och Vänsterpartiets vice ordförande.

Nu kommenterar Gabrielsson sitt sätt att uttrycka sig.

– Det var förstås dumt sagt och jag ska vårda mitt språk bättre framöver. Det är ett nyårslöfte, säger vice partiledare Ida Gabrielsson i en skriftlig kommentar till Expressen.

Kritik från S

Socialdemokraterna är arga över att bli kallade detta av vänsterpartister, de som vill samarbeta med S och på sikt försöka ingå i samma regeringsunderlag.

– Jag har inte bett om en ursäkt, men jag kan konstatera att så skulle jag inte acceptera att man uttrycker sig i vårt parti, och jag har faktiskt aldrig hört någon göra det. Där får väl Nooshi Dadgostar fundera över kulturen i sitt parti, och hur man ser på partier som man ju också samarbetar med, sa S-ledaren Magdalena Andersson när spekulationerna var som störst över vem som sagt de nedsättande orden.