”Det går inte att på några veckor göra ogjort det som ansamlats under många år.”

Så här i storhelgstider kan det vara läge att blicka tillbaka på hur humor förr hade en plats i politiken.

Under sitt första år som president i USA skämtade Ronald Reagan på en konservativ konferens om att vissa ställde högljudda krav på att förändring skulle ske snabbt efter att hans nya regering tillträtt. Alltså lite grand samma situation som den nya svenska regeringen upplever nu.

Klippet nedan visar hur jordnära Ronald Reagan var. Det här sa han:

”Då upptäckte jag”

– När jag hade äran av att som guvernör utfrågas av ett senatsutskott, blev jag utmanad om varför vi inte rättat till alla problem när det satt en republikansk president i Vita huset sedan flera månader.

– Då berättade jag om en ranch som Nancy och jag köpt och som hade en lada med åtta bås. Där hade de haft kor. Men vi tänkte ha hästar där. Jag fick dag efter dag med hacka och skyffel sänka nivån i dessa bås på det som samlats där i många år.

– Och jag svarade senatorn som ställt frågan, att jag upptäckt att man inte på några veckor kan göra ogjort det som tagit 15 år att ackumulera.