En sprängladdning har smällt i en trappuppgång. En boende i huset uppger att skadorna är så omfattande att lägenhetsdörrar knappt går att öppna.

Larm inkom kl 03.34 på nyårsaftons morgon. Boende i området har hört av sig till Aftonbladet om den höga explosionen som väckte många i området.

– Det lät som en kort men kraftig åsksmäll. Jag kände hur det skakade i golvet, säger en boende i området till tidningen.

En stor polisinsats pågår efter en explosion i Rågsved i södra Stockholm för några timmar sedan. När polisen kom till platsen noteras ”omfattande skador” på ett flerfamiljshus. Splitter från detonationen har orsakat skador på fönster och dörrar inne i byggnaden.

– Det har briserat en sprängladdning i porten, säger presstalesperson vid polisen till Expressen.

Boende evakuerade

Nationella bombskyddet är inkallat för att analysera sprängningen.

Det finns en viss rasrisk i fastigheten, rapporterar Sveriges Radio.

– Vi har Stockholmspolisens samtliga kompetenser på plats. Det är bland annat tekniker, utredare, hundförare, filmanalytiker, förhörs- och insatsledare, säger polisen.

Ingen person ska vara fysiskt skadad, men vissa boende i lägenhetshuset har fått evakueras, rapporterar SVT.

Gängkrig möjligt motiv

Sedan mordet på gängkriminelle Mehdi ”Dumle” Sachit under juldagen har flera sprängningar och skottlossningar skakat södra Stockholmsområdet.

– Vi förutsätter att de här händelserna förhåller sig till varandra på ett eller annat sätt, säger polisen. 

På adressen för nattens explosion bor en man som kopplas till våldsspiralen efter mordet på Einár, enligt uppgifter till Aftonbladet.