Den man som på juldagsmorgonen sköts i Stockholmsförorten Rinkeby har dött av sina skador. Det handlar om den i medierna kände gängmedlemmen Mehdi ”Dumle” Sachit, också misstänkt för inblandning i mordet på rapparen Einar.

Skottlossningen på juldagsmorgonen har resulterat i den 62:a dödsfallet i skjutvapenvåld i Sverige 2022. Dödsskjutningarna kan jämföras med våra nordiska grannländer Danmark, Norge och Finland som tillsammans har omkring 10 dödskjutningar i år.

I Rinkeby blev Sachit skjuten med flera skott, bland annat i huvudet. 

Han var född i Irak och var tungt kriminellt belastad i Sverige, dömd för bland annat grovt sexualbrott, våldsbrott och narkotikabrott. Han hade en central placering i ett kriminellt nätverk i Rinkeby. Enligt medieuppgifter var Sachit på plats när rapparen Nils ”Einár” Grönberg sköts till döds. Han var misstänkt för delaktighet i mordet.