Det har avslöjats att EU-kommissionen, är Ylva Johansson (S) representerar Sverige, förbereder chockhöjning av tobaksskatt på snus. Varför låter Socialdemokraten detta ske? Varför ska alltid Sverige drabbas av EU-kommissionens påhitt?

Striden om snuset är långvarig. EU har förbjudit snus och flera gånger försökt upphäva det undantag som Sverige har sedan inträdet. Den senaste attacken från EU mot snuset är en ny tobaksskatt som skulle betyda att priset på en snusdosa fördubblas i ett svep.

Den svenske finansministern Elisabeth Svantesson (M) har sagt att hon avser stoppa den föreslagna nya skatten.

Men frågan är varför en överhuvudtaget tillåts beredas i EU-kommissionen. Där sitter socialdemokraten Ylva Johansson som kommissionär för att representera Sverige. Varför har hon inte stoppat de här dumheterna? Varför agerar hon fientligt mot svenska folket i Bryssel?

Sverige är en slagpåse i EU. Det är alltid Sverige som ska bidra mest. Coronafonden kostar svenska skattebetalare 150 miljarder kronor, en utgift som endast SD röstat nej till. Dessa pengar strös ut i EU:s sydliga länder, som inte drabbats hårdare av pandemin än Sverige i dödsfall.

Svenska politiker uppträder som slavar åt EU-byråkratin och vågar aldrig säga nej när Sverige förväntas betala.

Nu måste det bli förändring. Svantesson måste lägga in sitt veto på ministermöte när den nya tobaksskatten dyker upp.

Tyvärr är det inte självklart att borgerliga stoppar skattehöjningar – när de föreslås av EU. Den här gången måste det bli annorlunda. Sverigedemokraterna måste pressa regeringen till att agera. Det måste bli ett slut på att låta EU pungslå Sverige på våra skattemedel.