Demokratiska partiet ser ut att förlora sin senator i ökendelstaten Nevada i morgon, och med den förlora majoriteten för hela senaten i Washington. Det skulle försvaga president Joe Biden avsevärt.

Sittande senator Catherine Cortez Masto, 58, utmanas av republikanen Adam Laxalt, 44. Båda har varit delstatens justitieminister. Båda har arbetat som advokater i privata advokatbyråer.

Även deras övriga karriär går att jämföra. Catherine Cortez Masto har varit byråkrat i utbildningsfrågor och federal åklagare i Washington DC.

Adam Laxalt tjänstgjorde fem år i marinen och var placerad i Irak. Där skötte han åtal om krigsförbrytelser bland de 20.000 krigsfångar ur Saddam Husseins armé som tillfångatogs. Därefter jobbade han på Utrikesdepartementet i Washington DC.

Vän med Kamala Harris respektive Donald Trump

Medan Cortez har stöd av klimataktivister, har Laxalt stöd av NRA, de som vill skydda medborgarnas rätt att bära vapen.

Medan Cortez anklagades för att åtala en republikan för att frigöra en politisk position åt en familjevän, blev Laxalt som 19-åring dömd för rattfylleri.

Medan Cortez är god vän med vicepresident Kamala Harris, har Laxalt stöd av förre presidenten Donald Trump.

Medan Cortez är gift med Paul, är Laxalt gift med Jaime och de har fyra barn.

Har mätningarna rätt?

Demokraterna är väldigt nervösa eftersom republikanerna ser enligt de sammanvägda opinionsmätningarna ut att ha goda chanser att sno åt sig denna senatorsplats, och tippa majoriteten bort från presidentens parti.

Rött=Adam Laxalt, Blått=Catherine Cortez. Källa: RealClearPolitics.