Politiker roffar åt sig av skattefinansierade ”föreningsbidrag”. Mohamed Nassir Abdullahi Ali (S) har beslutat om bidrag för ”läxhjälp” i miljonklassen som har gynnat honom själv och hans familj. Socialdemokraterna i Stockholm backar upp agerandet 

28-årigen Ali från Tensta fick plötsligt fler personkryss i kommunvalet än Socialdemokraternas gruppledare i Stockholm, Karin Wanngård. Han tog plats som ordinarie ledamot både i kommunfullmäktige och i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta.

Där har han beviljat bidrag till föreningar som han har stark koppling till genom familjen. Det avslöjar Kvartal.

Korruption

Mycket talar för att det är hans klan som röstat fram honom inom Socialdemokratin. Hanif Bali har noterat: ”Personval och etno/klanröstning är en omysig kombo.”

Först att rapportera om Alis utnyttjande av föreningsbidrag var Mikael Flink, ordförande för Medborgerlig Samling i Stockholms stad. Redan i april framfördes varningar om att Alis agerande tyder på växande korruptionen i Stockholm och stadsdelsnämnden Spånga-Tensta.

– Det sticker verkligen i ögonen när en ledamot är med och beviljar bidrag åt sina egna familjemedlemmar. Nu vill vi veta om övriga ledamöter i nämnden kände till att Mohamed Nassir Abdullahi Ali (S) var jävig när de här besluten fattades. Det är oerhört viktigt att våra folkvalda hanterar skattebetalarnas pengar ansvarsfullt, heter det i pressmeddelande.