Det är en riktigt dålig idé. Sverige har gått med på att EU inför planekonomi på klimatområdet. Nu ska en ”klimatfond” inrättas dit svenska skattepengar ska flöda för att delas ut till det som sägs vara behjärtansvärda ändamål, men förmodligen landar i privata fickor.

I Egypten i Sharm-el-Sheikh pågår klimatmötet COP-27. Sverige anklagas för att inte skicka tillräckligt stor del av statsbudgeten till omvärlden. Sverige ska alltid ge bort mest av alla. Och svenska politiker vill fjäska för omvärlden. Svenska skattebetalare får betala och kommer alltid i andra hand.

Sverige ger mer, mer, mer

– Sverige kommer ge nya pengar. Vi är en del av att finansiera klimatarbetet världen över, säger klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari till SVT.

Dessa skattemedel ska läggas i en ”fond” för åtgärder som ska gynna klimatet. En av den borgerliga regeringens första åtgärder är alltså att inför mer planekonomi och socialism.

Att lägga skattepengar i en ”fond” som sedan någon byråkrati får makten över är ingenting annat än planekonomi. Vem får makten över dessa pengar? Hur mycket kommer att försvinna i byråkrati? Hur mycket kommer att korrumperas bort?

Lägger sig platt

Det är sorgligt att se hur borgerliga politiker alltid lägger sig platt så fort vänstern kommer och kräver pengar från Sverige till andra delar av världen.

Vi vet att politik på internationell nivå är genomkorrupt. Att då lägga pengar i en skattkista är som att locka till sig all världens sol-och-vårare. Löften om klimatinsatser kommer att översvämma fondens administratörer, men hur mycket blir gjort och hur mycket hamnar i privata fickor?

Det här är en katastrof. Svenska skattebetalare ska nu finansiera ”klimatinsatser” som förmodligen aldrig blir av. Regeringen göder en korrupt internationell jetsetklass med pengar, bara för att några borgerliga ministrar ska kunna strutta runt på internationella konferenser och låtsas att de gjort något gott.

I verkligheten är det mesta ett spel för gallerierna med ett enda syfte: att skinna svenska folket på deras pengar.

Den enda trösten är väl att det blivit än värre med en S, V, MP och C-regering.