Just nu är elpriset 4,25 kr/kWh i hela landet. Vindkraften levererar ynkliga 555 MW, motsvarande 2,7 procent av produktionen. Vattenkraften står för 59,3 procent och den kärnkraft som finns kvar bidrar med 28,3 procent – tio gånger mer än vinden.

KOMMENTAR. Återigen beräknas elpriserna blir rekordhöga. Samma problem som förra vintern återkommer. När kylan slår till och elbehovet ökar, då stannar vindkraftverken eftersom det inte blåser.

Och här har de rödgröna inte tänkt på en helt avgörande faktor: När det inte blåser spelar det ingen roll hur många tusen procent vindkraftverken byggs ut. När det är vindstilla står alla still. Levererar noll kWh.

Därför är vindkraft inget alternativ som baskälla för energi. Den duger som ett komplement. Inget mer.

Som basenergi måste ett utvecklat samhälle ha energikällor som är pålitliga och ger stabil leverans. Sverige hade en smart energipolitik när man satsade på vindkraft och kärnkraft. Dessa två kunde utgöra en stabil och pålitlig bas för elproduktion.

Med billiga elpriser har det svenska välståndet byggts. Företag och industrier har haft tillgång till el som är nästan gratis.

Allt detta har Socialdemokratin tillsammans med de gröna partierna slagit sönder.

Det kallas ”förnybar” energi. Ett påhitt som lurade också M och KD fram till 2016. Men aldrig lurat Sverigedemokraterna.

Resultatet av den politiska utopin om ”förnybart” ser vi nu i verkligheten, då gamla oljekraftverk som bränner 70.000 liter olja i timmen måste användas. Grönt har blivit det verkligt bruna.

Nu måste Sverige få ordning på elsystemet igen. Det måste bli tryggt, säkert och ge billig energi. Här har den nya regeringen chansen att visa att man utgör ett bättre och mer regeringsdugligt alternativ än Socialdemokraterna. Om elsystemet återställs, blir det en stor fjäder i hatten.

Och ett rimligare liv för både människor och företag.