I natt höll president Joe Bidens ett tal som har väckt en storm av kritik. Han menar att om inte hans parti vinner mellanårsvalet på tisdag så hotas demokratin i Amerika.

En av de som reagerat starkt är Kevin McCarthy, minoritetsledare för Republikanerna i representanthuset.

– Jag lyssnade på presidentens tal. Jag kan inte minnas mig ha hört något om inflationen, bensin, gränser, fentanyl, brott eller ens om de 98 namnen på terroristlistan, säger han till Fox News.

Folk lyssnar inte längre på honom

Den republikanska senatorn Marsha Blackburn menar att amerikanerna inte lyssnar på Bidens argument.

”Den amerikanska befolkningen kämpar med att ställa mat på borden på grund av Bidens socialistiska slösaktighet”, skriver hon.

Brigitte Gabriel, grundare av den anti-muslimska gräsrotsgruppen ACT for America, var inte heller imponerad.

”Joe Bidens tal i kväll var ett av de mest splittrande tal som någonsin hållits av en sittande president”, skriver hon på Twitter.

Biden höll kraftlöst tal

I New York Post skriver kolumisten John Podhoretz:

”Det var ett kraftlöst tal … Han verkade trött och utmattad – så mycket att han inte ens gjorde mig arg till och med under ett argument som jag tycker var avvisande.

Istället för att väckas till ilska av hans övergivna ansträngning att förvandla den skräckinjagande våldsamma handlingen av en paranoid schizofren till en implicit anklagelse mot själva idén att rösta republikan, kände jag mig nästan faderlig mot Biden, som är 18 år äldre än jag. Det var som att han var ett av mina barn och han visade tecken på att ha varit uppe för sent och det var över dags för honom att gå till sängs.”