Politiskt korrekta aktörer – de goda enligt medievänstern – lyfter enorma mängder pengar från kommuner, regioner och myndigheter för flummiga föreläsningar och kurser utan mening.

Förr var vänstern mot kapitalism, men nu har många förvandlat sig till entreprenörer som säljer ”godhet” till offentliga verksamheter och ängsliga företag. Sedan länge bedriver sexpolitiska aktivisterna i RFSL något de kallar ”hbtq certifiering”, ett kreativt sätt att tvinga kommuner och myndigheter att göra återkommande ”uppföljningar”. Allt till höga avgifter.

När Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson fick se kostnaden för Region Gävleborgs certifieringar fick han en ”chock”, har QX rapporterat. 5.000 kr per utbildad och totalt 2,1 miljoner sedan 2016. Dåvarande regionrådet Fredrik Åberg-Jönsson (V) försvarar kostnaderna och menar att det ”är värt det”.

I veckan avslöjades att profilerade feministen Nina Ring startat företag för att tjäna stora pengar på att föreläsa om allt möjligt, sedan hon framställts som både forskare och expert utan att vara någondera.

Bedrägeri genom att stå för det ”goda”

När BRÅ utfört studie av Rings sålda ”utbildningarna” har de haft så svaga resultat att slutrapporten avrådde från fortsättning. Då fick Ring till en ny studie inom BRÅ som hon styrde själv och i maj kom studien fram till att hennes kurser hade avsedd effekt. Men resultatet är manipulerat, något som Kvartal avslöjat.

Ändå gör Polismyndigheten reklam för Ring och hennes ”kurser”.

Det är lätt att hålla med när Expressen i ledare skriver: ”Det borde polisledningen omedelbart sluta upp med. Att bidragsentreprenörer utan tillstånd använder sig av polisens trovärdighet för att sälja sina föreläsningar är illa, och att det dessutom handlar om en metod som i bästa fall är meningslös, men i värsta fall är kontraproduktiv, gör det hela ännu värre.”

Dessa vänsteraktivisternas bedrägliga utnyttjande av kommuners, myndigheter och företags goda vilja måste få ett slut. Det är korruption på svenska.