Bakom rubrikerna om dödsskjutningarna finns familjer och anhöriga. Det är här den svenska politikens misslyckande blir som tydligast. De migranter politiken sagt sig vilja ge ett bättre liv blir mördade.

Den 16-åring som sköts till döds i Sandviken tidigare i veckan hade lovat att komma hem klockan 21. När han inte var hemma klockan 23 blev familjen allt mer orolig och kontaktade polisen, berättar 16-åringens pappa för Arbetarbladet. På natten fick de sedan veta att pojken var död.

Pappan berättar att familjen kom till Sverige för flera år sedan.

– Vi valde att flytta till Sverige eftersom det är ett tryggt och fridfullt land, säger han.

Polisen har gått ut med att det finns misstankar om att mordet kan kopplas till organiserad brottslighet. I sociala medier har 16-åringen av kommunpersonal i Sandviken uppfattats ha haft gangsterrapparna som idoler och att han skulle vilja flytta till Stockholmsförort.