En sköts ihjäl och en skadades i natt. Det var den tredje dödsskjutningen på en vecka i Södertälje.

Larmet kom vid 18.15 på torsdagen. Två personer påträffades skadade i Saltskog i Södertälje. Det var två tonåringar som skjutits – en 19-åring och en 16-åring. Ambulanshelikoptern transporterade en skadad person till sjukhus, men vid 22-tiden bekräftade polisen: ”En person har avlidit av sina skador, hans anhöriga är underrättade. Den andra personen vårdas på sjukhus med allvarliga skador”.

Många skott

En granne som bor vid den gård där skjutningen inträffade hörde skotten.

– Jag satt och tittade på 18-nyheterna. Då hörde jag tre skott i rad. Sen var det väl två skott till, sen automateld, och så var det något skott efter det också, säger han till Expressen.

Vittnet såg två personer sticka i väg på en silverfärgad cykel eller moped. De var svartklädda, med svarta huvor. 

– Det var ju inte ens mörkt, bara skymning. Ska man ens våga gå ut med soporna? säger han och påpekar att det var en skjutning i samma område för två veckor sedan.

På fredagsmorgonen är ännu ingen gripen enligt polisen. En teknisk undersökning av brottsplatsen har pågått och kommer att fortsätta under dagen.

Skottlossningen är den femte i Södertälje på mindre än två veckor. Tre av dem har nu haft dödlig utgång. Sedan i februari har totalt sex personer dött efter skottlossning i staden.